Správné prostírání – jak ho do jídelny vybrat? 2

Chcete mít krásnou jídelnu, pokud nemáte jídelnu tak minimálně jídelní kout v kuchyni? Nebo chystáte velkou rodinnou večeři či mají přijít kamarádi a vy se chcete vytáhnout? Nepatří k tomu jen dobré jídlo, ale také je třeba dbát na prostírání, ale taky krásný ubrus. Aby nebyl potřísněn omáčkami, polévkou, dresinkem a jinými využijete praktického pomocníka – prostírání. Jak jej vybrat?

Prostírání s výdrží

Papírové ubrousky jsou na jednou použití, a i když se primárně pod talíř nepoužívají, když je nutnost, poslouží. Prostírání by vám mělo vydržet podstatně déle, proto jej vybírejte už v obchodě s ohledem na to, že jej budete používat opakovaně. V přírodním provedení se nejčastěji používá bambus nebo korek.

Bohužel však korek či bambus mají krátkou životnost, rychle se drolí, nejdou tak dobře vyčistit a podobně. Pogumované nebo také laminované prostírání je pevné, má dlouhou životnost, jen tak něco jej nezničí, vydrží i prudší zacházení.